Værdiafprøvning af sorter til brug i økologisk produktion af spisekartofler
Formålet er at øge udbyttet og kvaliteten af økologisk producerede spisekartofler ved at kunne vælge de
mest dyrkningsegnede sorter på baggrund af en dansk værdiafprøvning.
Projektet er en forlængelse af et demonstrationsprojekt i 2012 og 2013, som viste, at der er meget stor forskel på forskellige sorters og partiers egnethed til brug i den økologiske kartoffelproduktion. Projektets indeholder derfor en et sortsforsøg (værdiafprøvning), hvor læggematerialet er opformeret på samme lokalitet året forinden, og hvor der kan foretages en uafhængig vurdering af forskellige sorters egnethed til brug i økologisk produktion af spisekartofler. Projektet har kørt over fire år, men det er først fra og med 2016, at er statistisk sikre forsøgsresultater. I 2017 er der opformeret 13 sorter på samme lokalitet, som skal afprøves i markforsøg (værdiafprøvning) i 2018.